75 jaar Bevrijding

In het kader van de 75 jaar bevrijding van de eerste Nederlandse steden, viert Limburg feest. Na 4 jaar, 4 maanden en 4 dagen kwam er een einde aan de bezetting, onderdrukking en onzekerheid voor de burgers.

Hier in Maastricht, de eerste bevrijde stad van Nederland, wordt dit gevierd op 14 september. Rond 15.00 uur trekt een grote stoet door het centrum van Maastricht en kan er op verschillende plekken in de stad genoten worden van heerlijke deuntjes.

Al lopend door de stad zullen je de vele struikelstenen opvallen. 210 in totaal.  Ook in onze Grote
Gracht vind je verschillende struikelstenen die ons herinneren aan het trieste verleden.

Gedurende de Tweede Wereldoorlog zijn meer dan 300 inwoners uit Maastricht gedeporteerd en vermoord door de Nazi’s. Met een struikelsteentje wordt een blijvende herinnering gecreĆ«erd voor deze slachtoffers. Deze struikelsteentjes worden in het trottoir geplaatst voor het huis vanwaaruit iemand gedeporteerd is. Dit geldt voor alle Maastrichtse gedeporteerden, dus naast Joden, Sinti en Roma ook voor de politieke tegenstanders (verzetsstrijders) van het naziregime.

Laten we ervoor zorgen dat dit verleden zich nooit meer herhaalt en laten we ervoor zorgen dat we allemaal respectvol en liefdevol met elkaar om gaan.

Make love, not war

En in dat kader is een bezoekje aan onze winkel wellicht een mooie aanvulling op het bevrijdingsfeest.

Je vindt bij ons een heel uitgebreid assortiment van de nieuwste toys in allerlei moeie kleurtjes en vormen. Heerlijke glijmiddelen, massage-olie, veel verschillende condooms. Uiteraard geweldige sexy lingerie en duizelingwekkende high heels. En vergeet daarbij niet onze super leuke gadgets. Kortom, veel moois voor zowel man als vrouw.

Check jij onze mooie spulletjes liever vanaf thuis, dan kun je natuurlijk ook altijd nog eens een kijkje nemen op onze website www.degrotegracht.nl en in onze webshop. Daar vind je ook al een kleine greep uit ons grote assortiment. Vind je niet wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op.


Lieve groet,

Team De Grote Gracht
Meest recente posts

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail